19 maj 2024
15:00

IF Karlstad Fotbollutveckling

Referat: Tidaholms GoIF - IF Karlstad Fotbollutveckling

Ett kort referat från dagens förlustmach mot Tidaholm GoIF. Kommer en kompletering när analysen är gjord.

Lite dramatik innan match då lagen hade för lika matchställ. Det hela löstes med att U-laget fick låna Tidaholms bortaställs gula matchtröja. Lite annorlunda och påminner om när VSK för 10 år sedan fick spela en direkt avgörande match mot Sylvia i IFK Norrköpings bortaställ.

Matchen spelades på naturgräs vilket var U-lagets första för året. Det började precis så som vi önskade med ett tidigt ledningsmål av Pelle i matchminut 21.. Tyvärr klarar vi inte av att hålla ledningen längre än 10 minuter. Kvitteringen kommer på en frispark, som letar sig in i mål. 1-1 står sig in i halvtidsvilan..

Vad som sägs i halvlek vet bara de som var där, men U-laget kommer ut starkt i början av andra halvlek. Tidaholms pressas tillbaka rejält, men inget ledningsmål kommer. Eller jo det gör det, men lite oväntat är det Tidaholm som gör det. efter en timmes spel. Efter det kommer U-lagets offensiv av sig och spelet jämnar ut sig. Vi får inte till några fler mål, men Tidaholm gör två till innan slutsignalen ljuder.

Nu är vi inte obesegrade längre och släpper in fler mål än vi gjort på de tidigare sex mtcherna. Hur kunde det bli så? Ja det är väl charmen med fotboll och det ser vi också i den här serien att allt kan hända. Sammantaget är det en medioker match från båda lagen. Mycket felpassningar och bolltapp från båda lagen. Tidaholm är lite bättre i duellspelett och kanske är det det i kombination med att de får 2-1 målet när de är satta under press och med det tfår in ny energi i laget. För oss är det bara att lägga matchen bakom oss och hoppa upp på hästen igen. Och vi är faktiskt obesegrade med egna klubbmärket på bröstet.